Плевенският маратон на приятелството се проведе за седми път на 23 май 2021 в град Плевен с над 500 участника от 14 националности. За първи път откриването и церемониите по награждаване се излъчваха на живо.

Лайв стриймингът се осъществи с оборудване в изпълнение на проект„Дигитализиране на социалното предприятие на  Айс Оупън ЕООД“ по  Програма „Кризата като възможност“ финансирана от Столична община и Асоциация за развитие на София.

Тази година се добави и специално благотворително събитие Park+, което се фокусира върху разнообразието и приобщаването на училищата, развлекателните дейности и други аспекти на ежедневието. Неразделна част от маратона е благотворителният крос Fun Run Kids насочен към популяризиране на здравословния активен начин на живот и приобщаването на хората с увреждания.

Седмият маратон на приятелството в Плевен се организира от социалното предприятие „Айс-Оупън“, фондация „Светът на Мария„, СКЛА ФениксНационален алианс за социална отговорност в партньорство с Община ПлевенJambaБългарска федерация по лека атлетикаБългарска асоциация на лицата с интелектуални затруднения (БАЛИЗ) и Аутизъм Днес

Кризата като възможност – Дигитализиране